Моята история

 

Здравей ! :)

Аз съм Мария и съм от Пловдив. Ако ти четеш това , значи си от онези широкоскроени  хора , които обичат различините,  креативни и вдъхновяващи неща  в живота.Като мен.Аз съм финансист по образовение , но по душа съм артист.Изкуството винаги е било част от мен. Музиката е моето детство.Тя е онзи емоционален пристан, който ме спасява и чрез който усещам света на сетивно ниво. Обичам конете. Яздя.Планината и природата ме зареждат.Често ходя на среща с вятъра :) Но ти спри.Искам да ти разкажа нещо.  Преди време  видях един клип в you tube как се правят карвинг свещи и бях впечатлена от красивите и изящни барокови форми. Реших да опитам. Когато се докоснах за първи път  до това изкуство останах без дъх. Сякаш бях в друго измерение. Бях като омагьосана. И това усещане промени живота ми завинаги. Влюбих се в карвинга и светлината на венецианските свещи. Онази светлина , която обединява бароковите концерти,  венецианските карнавали и римските аристократи със  съвремието  ни. Да усещам  топлина в ръцете си, да създавам  изящни и цветни  форми ,  да се слея с творческия процес – това ме кара да се чувствам  по-близо до Бог. Моята креативна енергия е плод на връзката ми със самия материал и възможностите , които виждам в използваното средство.

      Понякога е много важно и истински необходимо да се отдръпнеш на страни и да преосмислиш приоритетите  в живота си.  Да откриеш коя е твоята мисия. Защото само когато се погрижиш за своята душа, ще можеш да се погрижиш и за другите. Моята мисия е да разпространя това изкуство в България. Коя е твоята ?

Мисля, че ако човек иска  да се погрижи за собствената си душа, просто трябва да запали светлината в  себе си.  Но ,за да излъчва повече вътрешна светлина, трябва да общува с хора, които я виждат. Затова, обичам да се обграждам  с хора , които виждат светлината ми.

    Ако ти цениш непреходната красота – онази, която се оглежда в изкуството и природата и наднича любопитно през вековете, добре дошъл !  На моя сайт няма да видиш нюансите на дъгата или палитра от цветове, събрани на едно място , а стилни, семпли и изящни барокови форми пресъздадени върху свещи. Тези свещи  са уникати , защото са  ръчно изработени. Красотата е част от моята работа и аз искам да ти я подаря.

Можеш да разгледаш моите свещи тук :

                                     ГАЛЕРИЯ

 Ако искаш обаче твоята свещ да отразява  вътрешният ти свят и да свети с твоята светлина, тогава ще се радвам да се свържеш с мен, за да я изработиш сам в някой от моите workshop събития . Над 100 човека –деца и възрастни ,  вече се записаха в различни градове на България. Направи го и ти!  Имаш още една опция - можеш да поръчаш изработка на свещ по твой проект.Аз ще се погрижа за останалото.

 В секция Контакти на сайта има мои координати . А мястото е Candle House –Капана. Можеш да ми пишеш и на mariargirova@gmail.com.

А тук https://www.facebook.com/podaracitenamimi  можеш да гледаш  мои видеа и да разбереш как се правят карвинг свещи , да прочетеш интересни статии и новини за предстоящи събития. Обичам да общувам с позитивни и различни хора, защото те придават цвят на живота . Есенциално.Така че, ще се радвам да станеш част от моя свят.

 

 

Мария

 

 

© 2015 - 2021 Всички права запазени