БългарскиОт днес стартира Проект " Огънят през вековете"

  • 13/01/2017 15:58
  • |
  • 0 коментара
Стартира Проект " Огънят през вековете"
1

Основните насоки на настоящия проект са , чрез разработване и прилагане на

стратегически методи за популяризиране на карвинг изкуството като техника, Капана

да се обособи като първия творчески квартал в България, приютил древното изкуствo

на венецианските майстори . Изкуство, преминало през вековете до наши дни.

 Една голяма част от клиентите  на дружеството са децата. Целта на този проект е  ежемесечно да се провеждат обучения, презентации и работа с деца в Candle Housе . 

С презентирането и разпространението на  венецианското изкуство – карвинг  , Капана не само ще се обогати  жанрово , но и ще се дефинира  като първия в България културен център, предлагащ едно различно изкуство, преминало през вековете и запазило своя уникален бароков чар до наши дни. Изкуство, което е малко разпространено в България и тепърва навлиза в творческата индустрия като интерес и потенциал. Това би трансформирало една нова публика в Капана и не само там.

Дългосрочен процес, който ще създаде публика, участваща директно в създаването на продукта, обогатяващ и разгръщащ творческия потенциал на децата. Един съзидателен  процес, иницииран от центъра на гр.Пловдив- Капана. 

Целевата група , към която ще бъде насочен настоящият проект са децата в училищна

възраст и техните семейства.

Устойчивият ефект на проекта е свързан със създаването на една нова публика,

в която децата да се ангажират с изкуство и образование. Да ги научим да изразяват себе си и своя вътрешен свят  чрез цветове и форми.

 

 

От днес стартира

проект " Огънят през вековете "

 Настоящият  проект има за цел да популяризира карвинга като изкуство и техника. Изкуство, преминало през вековете до наши дни.

С поредица от събития, които ще бъдат реализирани в рамките на 5 месеца, ще имате възможност да се запознаете отблизо с историята на карвинга и да създадете  сами своята бутикова свещ, докосвайки се до изкуството на старите венециански майстори.

Една голяма част от публиката са децата. С настоящия проект , вашите деца ще могат да участват директно в създаването на продукта , което ще ги обогати и ще разгърне творческия им потенциал. Ще ги научи да изразяват себе си чрез цветове и форми.

" Огънят през вековете " се реализира в рамките на проект " Капана - квартал на творческите индустрии " от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019  , и се осъществява  с  финансовата подкрепа на Общинска Фондация " Пловдив 2019 " 

Read more
Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност: