БългарскиКак да откриеш щастието и да го обявиш за твоя най-голям приятел в живота !

  • 12/04/2017 18:56
  • |
  • 0 коментара
Как да откриеш щастието и да го обявиш за твоя най-голям приятел в живота !
1


Как да откриеш  щастието и  да го обявиш за твоя най-голям приятел в живота ! 

 


 За да избереш Щастието и да го обявиш за твоя най-голям приятел в живота , трябва да се занимаваш  с нещо, за което имаш природни заложби. Може да е всякакъв вид работа – работа в администрация, дизайн, изкуство, преподаване. Всеки е добър в различни неща. Но само да си добър не е достатъчно. Много хора вършат неща , в които са добри, но не им пука за работата. Да откриеш себе си , означава да откриеш връзката със страстта –  трябва да обичаш това, което правиш. Спри да изчисляваш колко ще ти струва успехът в живота. Уморително е ! Опитай се да откриеш  коя е твоята приказка в живота.Само така ще откриеш очарованието на света :) Чувал ли си за  птиците – приказки ? Искам да споделя с теб една от любимите ми приказки за възрастни :) А  тази приказка  наистина е красива и докосваща. Може би  тя ще ти помогне да откриеш твоята Светлина, твоята Истина, твоят Смисъл в живота  :)

                           Из " Птиците - Приказки " - Автор Александър Райчев

        Имало една огромна и гъста  гора, която съществувала от незапомнени времена.  В дъното на тази гора имало светеща пещера.В нея живеели братче и сестриче. Те също били светещи.  Когато разговаряли помежду си, от думите им се създавали сребристобели птици, които отлитали в света на хората, за които били предназначени, а хората.....Хората си живеели в градове и села. Имало бедни и богати, стари, здрави и болни, добри и лоши. Всяка вечер хората излизали и се взирали в небето да търсят своята птица-приказка . Те трябвало да отгатват коя е тяхната птица, защото те - птиците, били толкова чисти и ефирни, че с просто око не можели да се видят. Трябвало да усетиш дали това е твоята  птица и само ако е тя , можеш  да чуеш  приказката , която тя ти носи . Тогава ти се превръщаш в част от приказката , влизаш в нея . Стигаш до най-далечни звезди , до дъното на океана, говориш на странни езици.... ...Дълго след като излезнел от тази приказка, на лицето на човека се виждало очарованието от света и от преживяното.  Обаче, ако  човек хванел птица, която не е предназначена за него и не я пуснел да лети до три минути, тя се вкаменявала и ставала като статуя. Въпреки това много хора  хващали птици, които не са за тях . Някои дори се хвалели, че имат цели колекции, други наемали  ловци, на които плащали, за да им ловят птиците-приказки. И така се появили цели колекции, паркове , домове , изпълнени с невероятно красиви сребърнобели птици. Красиви,но...ВКАМЕНЕНИ. А хората ходели да ги разглеждат и да им се възхищават, правели си снимки, които след това си разменяли. Сравнявали шарките им,извивките им, крилата им.....А толкова малко били онези хора, които си задавали въпроса откъде идват тези птици-приказки. И само малцина помнели и тръгвали да търсят своите птици. И понеже това било трудна задача  и трябвало усилие, много от хората се отказвали изобщо да ги търсят. Дори смятали това за измислица .

     А светещите деца и до днес са в пещерата и изпращат своите сребристобели птици-приказки към хората. За да чуеш и усетиш коя е твоята птица обаче ,трябва да си много тих, внимателен и чувствителен. Тихо....Чуваш ли я ? :) ….. Аз открих моята приказка -    ГАЛЕРИЯ

 А Ти ? :) 


Коментари (0)
Напиши коментар
Име:
E-mail:
Коментар:
Код за сигурност: